Babama

Babam

17 yıldır Amerika / New Jersey yaşayan bir babam var.  Son hatırladığım haftada bir arar, oda saat farkından sabaha denk gelirdi yarı uykulu bir şekilde kahramanın sesini duyardın. konuşma onun yönlendirmesi ile gider sen sadece sorularına cevap verirsin.  Bir daha ki aramaya kadar bu sana yeterdi. Arkadaşların sorduğunda Daha yeni gitti gelecek sözlerim de meşhurdu, çok gülerdi arkadaşlar 6 senedir gelmedi diyince.

Öyle severdim ki babamı kimseye laf ettirmezdim. Ağladıklarım olurdu yokluğunda sessizce ve yalnızken. İhtiyacım olduğunda yoktu gerekçesi hep bize daha iyi bakabilmekti. Belki haklıydı ama… Beni ilgilendirmez kardeşim babamsan burada olacaksın diyememenin üzüntüsü hala var içimde.

Babasız büyüdüm, hem vardı hemde yoktu aslında. Bayramlarda ve özel günlerde daha da bir yokluğu koyardı. sonra yokluğuna alışıyorsun, hani hiç hazırlamıyorsun kendinin geleceğine. Bir gün bir sürpriz yapmaması için dua ediyorsun. Çocukluğumdan bu yazıyı yazana kadar hep iyi bir aile olup mutlu mesut yaşamayı istedim fazlası yoktu hayallerimde.

Bu gün ne değişti diyeceksiniz. Babam 2001 de geri döndü. Hemde nasıl bir geri dönüş ; Bir pazar günü öğleden sonra evde annem ile oturuyorduk, kapı çaldı tadaaaa Babam. Ben şok üstüne şok geçirdim. sarılıp öptüm, içeri aldım. Eşe dosta, sevenlere sevmeyenlere haberler verildi çok kısa bir süre sonra ev düğün yeri gibiydi.

Çok mutluyduk tarifsiz duygular vardı içimde ailemde.

Sonra dan anlayacaktık hayalimdeki adam değildi  O. Sanki telefonda hiç konuşmamış gibiydik sanki eve gelene kadar yoktu hiç hayatımda hayatımızda.

Hep hak vermek istedim bizim için, ailesi için gitti çalıştı, çabaladı. Ama Öyle değildi yıllar sonra itiraf etti canım babam.

Babamın 2 hayali vardı. Hepsini yapmanın gururu ile dolaşmaktadır sokakta.

1. Hayali  Yurt dışına gitmekti

Babam aslında elektrikçi idi şehrimizin o zamanlarda ki en köklü firmalarının birinde elektrik ustalığı yapıyordu. Bir gün çalıştığı yerdeki mal sahibi babamın iyi çalıştığını ve onu gemiye işe sokabileceğini söyledi. Fazla değil sadece dakikalar sonra işini bıraktı evraklarını hazırladı ve çok kısa bir sürede yurt dışına gitmek için gemilerde çalıştı. Reis olana kadar çalıştı insanları gemide çalışmak ve yetiştirmek için firmaya aldı. Böylelikle ben daha doğmadan babam yurt dışı ile tanışmıştı. Gitmediği liman, görmediği liman şehri yoktu. Bir çok dili de konuştuğunu yazmak istemiyorum aslında.

2. Hayali ise Amerika’ya yerleşmek

Brooklyn Köprüsü

Evet Amerika bir sefer sonrası evde dinlenirken Rafet el Roman ‘ın Macera dolu Amerika şarkısı çalıyordu ve Brooklyn Köprüsünden geçişi vardı orada. İşte o geçiş sayesinde bu hayal oluştu babamın kafasında, ve imkanlarını buldu ve gitti. Bize tam 1 sene sonra amerika da olduğunu ve bir müddet gelemeyeceğini söyledi. Biz de imkanlar öyleydi diye avuttuk kendimizi.


Rafet EL Roman – Amerika lampard83

Bu hayalleri bana hayalim yok diyerek anlattı babam. Benim ne hayallerim vardı hepsine çomak sokan bir başkasıymış gibi hemde.

Seni seviyorum baba, senin başkalarını sevdiğin gibi hemde.


Yaşar Kurt – Hadi Baba Gene Yap kral1923

Neden yukarıdaki satırları yazdım biliyormusunuz. Babama göre ben bir baltaya sap olamamış ve onu gururlandıramamış biriyim. Belkide gerçekten öyleyim…

Neden başta 17 yıldır yazdım ; ben orada telefonda konuştuğum babamı özlüyorum buradakini değil. Yaşadığım babasızlık travmasında sonra birde buradaki baba travması fazla bana baba.

Saygılar

Bugün 0 kez okundu